Yvonne Artis Cunningham bij de expositie HerStory, die te zien zal zijn op het congres ter ere van Internationale Vrouwendag in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Artis Cunningham bij de expositie HerStory, die te zien zal zijn op het congres ter ere van Internationale Vrouwendag in Middelburg. © Rudy Prager

Zeeland viert Internationale Vrouwendag met congres rond thema 'vrijheid’

MIDDELBURG - In Middelburg wordt zaterdag 7 maart het congres Kracht in Crisis gehouden. Dat gebeurt in het kader van de Internationale Vrouwendag, op zondag 8 maart.  Vorig jaar hielden de Zeeuwse vrouwenorganisaties voor het eerst een congres ter ere van Internationale Vrouwendag en (toen) 100 jaar stemrecht voor vrouwen in Zeeland. Dat congres is een blijvertje, hebben de organisaties besloten.

 1. Winkelregels zorgen voor discussie: de ene zaak sluit de deuren, de andere zet ze wijd open
  PREMIUM
  video / poll

  Winkelre­gels zorgen voor discussie: de ene zaak sluit de deuren, de andere zet ze wijd open

  MIDDELBURG - Coronaregels zorgen voor irritaties, scheldpartijen en zelfs agressie in kringloopwinkel Terre des Hommes in Middelburg. Een boze klant, die zonder afspraak naar binnen wilde, gooide afgelopen donderdag een winkelmandje naar een vrijwilliger en brak daarna het servies. Dat was de druppel. De winkel gaat voorlopig weer dicht. ,,Mensen vinden de regels moeilijk te accepteren.”
 1. Woningbrand in Kapelle kost bewoner het leven
  Play

  Woning­brand in Kapelle kost bewoner het leven

 2. Zeeuwse Molukkers laten de stilte spreken
  Play

  Zeeuwse Molukkers laten de stilte spreken