Volledig scherm
Zeeland is een homo-uitgaansgelegenheid rijker aan de Vlasmarkt in Middelburg. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Zeeland heeft weer een homokroeg

MIDDELBURG - Zeeland heeft vanaf zaterdag 29 februari weer een homo-uitgaansgelegenheid. Zeeuwse LHBT’ers kunnen die avond terecht op de eerste LHBT-avond in Café 39 aan de Vlasmarkt in Middelburg. 

Daar is voortaan maandelijks een kroegavond voor onder meer homo's, lesbiënnes, biseksuelen of transgenders. Zo’n plek was er niet meer in Zeeland, sinds op 1 januari 2017 COC Café Glam de deuren sloot. Het COC is de belangenvereniging voor LHBTI+. Café 39 is ‘gay friendly’, wat wil zeggen dat het een veilige en tolerante omgeving is voor mensen met een andere seksuele geaardheid. 

Geslaagde proef

Jurry Joosse van het COC laat weten dat na een geslaagde proef besloten is om in 2020 maandelijks een kroegavond te houden van 21 tot 02.00 uur op de laatste zaterdag van de maand. De eerste is dus op zaterdag 29 februari, op 28 maart de volgende. Kijk op Facebook voor meer informatie over Café 39. Meer informatie over COC Zeeland en de activiteiten is te vinden op www.coczeeland.nl

  1. ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan
    PREMIUM

    ATELIER8A geeft Domburg een nieuw elan

    DOMBURG - Marc Cardon is aangenaam verrast over wat hij ziet in het oude Kabelstation in Domburg. Een groep kunstenaars veranderde de afgelopen maanden een deel van dat KPN-gebouw in een atelier waar jonge kunstenaars werken, brainstormen en exposeren. De docent Frans uit Koudekerke wijst naar een zeegezicht, gemaakt door Michael Kluin, en zegt dat hij dat wel thuis wil ophangen. Hij vindt het prachtig zoals de kunstenaar de kracht van de zee en de golven heeft ‘gevangen’ op het doek. ,,Het straalt echt beweging uit.”