Volledig scherm
PREMIUM
Norah, Ruben en Lieke op het bruggetje waar je zeebenen krijgt. © Lex De Meester

Zeebenen kweken als echte piraten in Het Arsenaal

Zomer 2019VLISSINGEN - In de zomervakantie bezoekt de PZC samen met kinderen een aantal Zeeuwse gezinsattracties. Voor de aflevering van vandaag gingen Lieke, Norah en Ruben uit Terneuzen met hun ouders naar Het Arsenaal in Vlissingen. 

Alle bommen en granaten nog aan toe, wat is het woensdagmiddag druk bij Het Arsenaal in Vlissingen! Je struikelt hier niet alleen over de piraten, maar ook over de kinderen. Een topdag dus voor de attractie, waar alles draait om actie op en onder water.

Lieke (11), Norah (8) en Ruben (5) kenden het Arsenaal helemaal niet. En dat terwijl het zich zó dichtbij onze woonplaats Terneuzen bevindt. Dat is toch vooral de schuld van mijn vrouw en mij. De reden is simpel: een attractie als het Arsenaal concurreert in huize De Frel met acties van grootgrutters als Jumbo en Albert Heijn. Want wie daar boodschappen doet, spaart al snel aardig wat korting voor bijvoorbeeld de Efteling of Diergaarde Blijdorp bij elkaar. Neem je dat als uitgangspunt, dan vinden wij 14,50 euro per ticket voor het Arsenaal best veel geld. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”