Volledig scherm
Bij renovatie van huurhuizen in de Statenlaan in Middelburg heeft Woongoed huurders ook de mogelijkheid geboden zonnepanelen op het dak te laten leggen. © Lex De Meester

Woongoed Middelburg legt weer zonnepanelen op 400 huurhuizen

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg gaat opnieuw honderden huurhuizen voorzien van zonnepanelen. Nog dit jaar wil de corporatie ruim vierhonderd woningen energiezuiniger maken.

Woongoed is in 2016 begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op huurhuizen in de wijken Dauwendaele en Magistraatwijk. Inmiddels zijn de laatste twee jaar vierhonderd woningen voorzien van zes panelen per huis. Nu zet de corporatie een volgende stap. 

Volgens Woongoed leveren zes zonnepanelen op een woning de huurder al snel een besparing op de energierekening op van 144 euro per jaar. Niet alleen dalen de woonlasten, maar het milieu heeft er ook baat bij. Woongoed heeft verduurzaming tot één van de vier speerpunten voor de komende jaren gemaakt. Door de lagere woonlasten blijven de huurhuizen ook betaalbaar voor mensen met een lager inkomen, stelt de corporatie. En betaalbaarheid is een ander speerpunt.

Gratis

Om bewoners te stimuleren voor zonnepanelen te kiezen, biedt Woongoed de zonnepanelen de eerste twee maanden gratis aan. Huurders die meer willen weten over zonnepanelen, houdt Woongoed twee inloopavonden. Op dinsdag 26 juni kunnen huurders tussen 19.00 en 20.30 uur terecht in Wijkcentrum ’t Getij in de Stromenwijk; en op woensdag 27 juni tussen 19.00 en 20.30 uur in Wijkcentrum Het Palet in de Magistraatwijk. Daar is ook een medewerker van het installatiebedrijf Saman aanwezig om uitleg te geven over de voordelen, werking en plaatsing van zonnepanelen.

Woongoed plaatst zonnepanelen nu nog alleen op huurhuizen, omdat de huurder daar zelf een beslissing over kan nemen. Volgens de corporatie wordt de mogelijkheid onderzocht om dat ook op appartementencomplexen te doen. Dan moet met meer bewoners overeenstemming bereikt worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement