Volledig scherm
PREMIUM
Luuk Meesen fietst regelmatig over het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg. Hij is blij met de ledverlichting op het pad langs het Kanaal door Walcheren. © Dirk Jan Gjeltema

Woede over diefstal ledverlichting op het Jaagpad

OOST-SOUBURG - Bijna een derde van de ledspots die een deel van het Jaagpad langs het Kanaal door Walcheren verlichten, is gestolen. Gebruikers balen, want de ledlichtjes maken het pad tussen de Sloebrug en de draaibrug bij Oost-Souburg een stuk veiliger.

Het was Klaas Kikkert uit Oost-Souburg, die over het fietspad naar huis fietst, nog niet opgevallen dat 7 van de 22 proeflichtpunten door vandalen zijn losgewrikt van het wegdek. Zonde, vindt hij het wel. ,,Ik rijd zelf niet vaak ‘s avonds over het Jaagpad. Maar dat verlichting hier nodig is, weet ik wel.” 

De grasstrook in

Luuk Meeusen uit Vlissingen bevestigt die woorden. Hij fietst regelmatig van zijn woonplaats naar Middelburg en vice versa. ,,De ledverlichting maakt het een stuk veiliger om in het donker of de schemering over het pad te rijden. Vorige week aan de Souburgse kant reed ik in een flauwe bocht opeens de grasstrook in.”