Het hoogspanningsstation in havengebied Vlissingen-Oost. Erachter de kerncentrale. Op het braakliggende stuk grond rechts  (aan de overkant van de weg) komt het converterstation waar de stroom van het windpark bij IJmuiden naartoe gaat. Daar wordt de gelijkstroom weer omgezet in wisselstroom. Vandaar gaat de stroom naar het hoogspanningsstation. Dat is daarmee vol, waardoor een nieuw hoogspanningsstation nodig is.
Volledig scherm
PREMIUM
Het hoogspanningsstation in havengebied Vlissingen-Oost. Erachter de kerncentrale. Op het braakliggende stuk grond rechts (aan de overkant van de weg) komt het converterstation waar de stroom van het windpark bij IJmuiden naartoe gaat. Daar wordt de gelijkstroom weer omgezet in wisselstroom. Vandaar gaat de stroom naar het hoogspanningsstation. Dat is daarmee vol, waardoor een nieuw hoogspanningsstation nodig is. © Bron: TenneT

Windparkstroom zorgt voor veel bouw in havengebied: ook een ‘converter’ aan de Liechtensteinweg

De verwerking van de stroom van windparken op zee zorgt voor veel nieuwe bouwsels in de haven van Vlissingen-Oost, in de buurt van de kerncentrale bij Borssele. Er komen twee nieuwe converterstations en een compleet nieuw hoogspanningsstation.