Volledig scherm
De drie windmolens van Windkracht 6 staan nog stil, maar draaien over een paar dagen. © René Hoonhorst

Windmolens Windkracht 6 draaien binnenkort echt

NIEUWLAND - Een maand na het aanbrengen van de wieken draaien de drie windmolens van Windkracht 6 nog steeds niet langs de Bernhardweg-West onder Nieuwland.

De aanleg van de bedrading en aansluiting op het satellietsysteem liep een paar weken vertraging op omdat het bedrijf Enercon al het personeel plotseling nodig had bij de aanleg van een groot windmolenpark elders, meldt Adri Roelse van Windkracht 6. ,,Het werk op onze locatie is deze week hervat. Als het satellietsysteem is aangebracht op de eerste windmolen kunnen er alvast twee draaien eind deze week. Begin volgende week kan ook het derde exemplaar beginnen met proefdraaien."

Door de aansluiting op een satelliet kunnen de molens op afstand worden bediend. Anders zou er altijd iemand aanwezig moeten zijn om bij storingen in te grijpen. Het proefdraaien zal, verwacht Roelse, tot eind deze maand duren. Daarna levert Windkracht 6 stroom aan het vrije net. Vanaf dit najaar leveren de drie molens stroom op contract aan diverse klanten, waaronder het University College Roosevelt in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.