Wind blaast dakplaten van huizen in Vlissingen

videoVLISSINGEN - De brandweer is zondagochtend uitgerukt voor een melding van stormschade aan de Boterbloemlaan in Vlissingen. Door de wind waren dakplaten weggeblazen.

De melding kwam om 9.50 uur binnen.  Een ladderwagen en  tankautospuit werden ingezet om de situatie veilig te krijgen.  Eerder vanochtend kwamen bij de Zeeuwse brandweer ook al meldingen binnen van stormschades bij de Dauwendaelselaan en de Varkensmarkt in Middelburg, de Molenweg in Oosterland en N.J. Hartestraat in Terneuzen.

Het KNMI heeft tot vanmiddag 16.00 uur code geel afgekondigd vanwege storm Ellen. Er wordt gewaarschuwd voor windstoten tot 100 kilometer per uur maar bij Vlissingen werden vanochtend al windstoten van 111 kilometer per uur gemeten.

De afgewaaide dakplaten in Vlissingen.
Volledig scherm
De afgewaaide dakplaten in Vlissingen. © HVZeeland
  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”