Henk van der Linden wijst op de laatste dag in uniform nog toeristen de weg naar het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van der Linden wijst op de laatste dag in uniform nog toeristen de weg naar het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg. © Dirk-Jan Gjeltema

Wijkagent: ‘Een wereldbaan, maar steeds minder tijd voor het leggen van contacten’

VEERE - De mooiste baan ter wereld, echt de mooiste, zo zegt Henk van der Linden (66) als hij het heeft over zijn werk als politieman. ,,Als ik opnieuw moest beginnen, kies ik niets anders.” Tegelijkertijd is de inwoner van Veere blij dat hij na 49 dienstjaren per begin oktober is gestopt omdat hij vindt dat de politie steeds verder van de inwoners afstaat. ,,Ik kon nog langer blijven maar daar zie ik vanaf.”

  1. Dauwendaele urenlang ontruimd wegens ‘stomme fout': ‘Per vergissing de gasleiding van de buren doorgezaagd’
    PREMIUM
    update | video

    Dauwendae­le urenlang ontruimd wegens ‘stomme fout': ‘Per vergissing de gasleiding van de buren doorge­zaagd’

    MIDDELBURG - Winkelcentrum Dauwendaele is maandag urenlang ontruimd wegens een gaslek. Het ontstond rond 13.10 uur toen een medewerker van Happy Wings de verkeerde gasleiding doorzaagde. Hij wilde die vervangen en zaagde per vergissing de leiding van de buren door, aldus eigenaar Erik Overbeke. ,,We willen binnenkort openen en merkten dat de gastoevoer onvoldoende was. Om die reden moest er een grotere komen. Door een stomme fout hebben we de verkeerde buis, twintig centimeter naast de onze, onklaar gemaakt.” .