Klasgenoten van Eyup - die op school Job wordt genoemd - willen graag dat hij terugkomt naar Middelburg en naar hun Regenboogschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Klasgenoten van Eyup - die op school Job wordt genoemd - willen graag dat hij terugkomt naar Middelburg en naar hun Regenboogschool. © Dirk Jan Gjeltema

‘Wij willen Eyup en Deniz terug op school’

MIDDELBURG - Twee weken geleden vertelde de 11-jarige Eyup nog in deze krant hoe graag hij in Middelburg wil blijven wonen. Inmiddels is hij met zijn ouders en broertjes toch overgeplaatst vanuit het asielzoekerscentrum naar Ter Apel en op weg naar een andere plek in Nederland. Klasgenootjes, leerkrachten en bestuur van de Regenboogschool proberen hen terug te halen.

  1. Financiële ramp voor gemeente Veere heel wat kleiner dan gevreesd; nog geen één miljoen euro
    PREMIUM

    Financiële ramp voor gemeente Veere heel wat kleiner dan gevreesd; nog geen één miljoen euro

    DOMBURG - De financiële ramp voor de gemeente Veere lijkt mee te vallen. Medio juni vreesde Pieter Wisse (CDA, financiën) nog dat hij als pas aangetreden wethouder dit jaar maar liefst 8,5 miljoen euro mis zou lopen door de coronacrisis. Want hij rekende op veel minder toeristen en navenant minder toeristenbelasting en parkeerinkomsten. En op veel extra uitgaven om de gevolgen van crisis te bestrijden.