Volledig scherm
John de Rijke (links) en Hans van Hal van de Werkgroep Trekdijk, voor het gebied waarvoor plannen gemaakt moeten worden. © Dirk Jan Gjeltema

Wie heeft nog een goed alternatief voor een bedrijventerrein aan de Trekdijk bij Nieuwland?

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Huizen? Recreatie? Energie maken en opslaan? Of wordt de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland toch het bedrijventerrein zoals de gemeente Middelburg dat al jaren voor ogen heeft? Iedereen met een goed idee mag meedenken.

Deze uitnodiging wordt gedaan door de Werkgroep Trekdijk - die de bewoners van Nieuw- en Sint Joosland vertegenwoordigt -, de gemeente Middelburg en de Middelburgse Bedrijven Club. Bij de uitnodiging hoort een filmpje dat te zien is op de website van de gemeente. Ideeën kunnen tot 1 februari 2019 gemaild worden naar Trekdijk@hotmail.com.

De Werkgroep Trekdijk en de MBC gaan de komende maanden samenwerken en zullen uiterlijk 1 september een advies uitbrengen aan de gemeente. Tot nu toe hebben ze vier alternatieven voor de Trekdijk benoemd: wonen, recreëren, energie produceren en een bedrijventerrein. De vijfde variant is een combinatie van alles.

Deze opties staan in een plan van aanpak dat in januari aan de gemeenteraad wordt gegeven. Tot die tijd houden de werkgroep en de bedrijvenclub alles geheim. Bovendien geeft dit aan anderen de mogelijkheid om ideeën toe te voegen.

In het najaar moet de gemeenteraad een besluit nemen over de toekomst van de Trekdijk. De gemeente heeft miljoenen euro’s uitgegeven aan de grond en moet dat geld terugverdienen. Dat kan misschien ook op andere manieren dan door er een logistiek bedrijventerrein van te maken. De bewoners van Nieuw- en Sint Joosland voelen daar helemaal niks voor en lieten dat duidelijk blijken door hun stemgedrag bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het college dat daarna aantrad, heeft daarom extra bedenktijd ingelast en zowel inwoners als ondernemers de kans gegeven mee te denken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement