Mevrouw Van Sas-Timmers in gesprek via skype met wethouder Chris Maas. Medewerkster Francisca van den Broecke doet ook mee aan het gesprek.
Volledig scherm
Mevrouw Van Sas-Timmers in gesprek via skype met wethouder Chris Maas. Medewerkster Francisca van den Broecke doet ook mee aan het gesprek. © Gemeente Veere

Wethouder in gesprek met eenzame ouderen in Veere: ‘Je hoort dat ze het contact missen’

DOMBURG - Een indrukwekkend gesprek. Zo noemt wethouder Chris Maas (PvdA/GL) het gesprek dat hij via skype had met een inwoonster van verpleeghuis Nieuw-Sandenburgh in Veere. Hij sprak woensdag met de 91-jarige mevrouw Van Sas-Timmers. 

Net als de burgemeester van Veere en de andere wethouders zoekt Maas nu regelmatig contact met ouderen die door de coronamaatregelen het erg eenzaam hebben. Van haar hoorde hij ook dat ze het contact met anderen mist. ,,En dat geldt ook voor meer bewoners van Sandenburgh. Ze zit alleen op haar kamer.” Een actie via Facebook met het verzoek om kaarten te sturen kwam dan ook als geroepen. ,,Daar is veel op gereageerd. Zijn veel kaarten gestuurd. Maar verjaardagen vieren, samen dingen ondernemen, dat is er nu niet meer bij.”

Maas hoorde ook van Francisca van den Broecke, een medewerkster van Sandenburgh, dat het voor haar ook nu niet makkelijk is. ,,Iemand even vastpakken, een troostende hand op een schouder, dat is nu moeilijk.” Maar de wethouder ziet wel dat de zorgverleners momenteel keihard hun best doen om er toch iets van te maken. ,,En dat naast hun gewone werk.”

Wat de wethouder betreft kunnen mensen die behoefte hebben aan een gesprek met hem  de gemeente bellen en via het bestuurssecretariaat vragen of hij tijd voor hen heeft. ,,Ik sta daar open voor.”