Jacodine van de Velde
Volledig scherm
Jacodine van de Velde © Jacodine van de Velde

Westkapelse Jacodine van de Velde schrijft voor Australië

WESTKAPELLE - Jacodine van de Velde (45) uit Westkapelle werkt mee aan de verhalenbundel Auteurs voor Australië. Het boek komt eind deze maand uit en bestaat uit tien verhalen en één gedicht die allemaal als thema brandweer, Australië en/of klimaatsverandering hebben. 

Aan de bundel werken auteurs belangeloos mee. De opbrengst gaat naar het Wereld Natuur Fonds, dat met de donaties bomen plant in leefgebieden waar koala’s het moeilijk hebben. Het WNF biedt van het geld ook noodhulp en medicijnen aan gewonde koala’s en helpt mee om de bestaande bossen en de dieren die er leven te beschermen.

Van de Velde schrijft momenteel een boek dat is gerelateerd aan haar werk. De Westkapelse werkt bij Emergis als behandelaar met jongeren met eetstoornissen. Haar ervaringen - het onbegrip waar veel jongeren met een eetstoornis mee worden geconfronteerd - verwerkt ze in dat boek. Via Facebook zag ze daarnaast de oproep om verhalen in te zenden voor het Australië-boek. Tot haar tevredenheid overleefde ze de selectieronde. Naast het schrijven van eigen verhalen en het werk voor Emergis vertaalt Van de Velde ook romans.

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”