Volledig scherm
Wesley van der Voorde na afloop van zijn succesvolle ritten. © Esther van der Voorde

Wesley van der Voorde steekt alle ringen in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Wesley van der Voorde won zaterdag het dagklassrement bij de laatste ringrijwedstrijd van het seizoen in Oost-Souburg. Hij stak als enige 30 van de 30 ringen.

Van der Voorde won ook de eerste gastenbeker, de pollepel en de Jo-ring. De wedstrijddag was een bijzondere, onder de 27 deelnemers aan de wedstrijd van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging waren twee jubilarissen.  Martin Dingemanse en Natasja Vos zijn beiden 25 jaar lid van de vereniging. Martin was dit in 2018 al, maar door zijn huidige woonplaats (Texas, USA), werd  hij nu pas gehuldigd.

Sjezenwedstrijd

In de jaarlijke sjezenwedstrijd van de Bevelandse ringrijdersvereniging reden zaterdag negen combinaties van Beveland en Walcheren in Kapelle. Na dertig rondes had Elise Willeboordse, samen met haar vader Dennis, 89 keer raak gestoken. Dit leverde het Gapingse koppel de dagwinst op. De tweede beker ging naar Valerie Mieras en Hubert van der Maas uit Kapelle en de derde was voor Marja en Remco Heiboer uit Middelburg. Beide koppels hadden 86 uit 90 ringen.

Traditiegetrouw werd de Pollepel verreden over drie Boerenrondes, als de boerin ment en de Boer steekt. Een puntenkoers over drie rondes van respectievelijk 26, 20 en 14 mm. Winnaar was Remco Heiboer uit Middelburg. De Heiboers kregen ook de eerste prijs voor mooiste combinatie en dracht. 

Zaterdag 21 september sluit het ringsteekseizoen in Ritthem met het Zeeuws Kampioenschap Sjezenrijden. De wedstrijd duurt van 9.30 tot 17.00 uur. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement