Volledig scherm
Geïnteresseerden wandelen onder leiding van een gids en begeleid door landscharchitect Jan van Minnebrugge door het Nollebos. © Ruben Oreel

Werksessies over invulling Vlissings Nollebos hervat

VLISSINGEN - De werksessies over de toekomst van het Vlissingse Nollebos worden maandag 30 september hervat.

Belangstellende burgers, ondernemers in het Nollebos en Vlissingse gemeentebestuurders praten opnieuw over de meest ideale invulling van het bos en het Westduinpark. De ondernemers van de Kanovijver en de sauna willen hun bedrijven graag aanpassen aan de eisen van de tijd, terwijl veel bewoners uit de buurt en bezoekers van het bos vrezen dat tientallen recreatiehuisjes de natuur en de belevingswaarde van het parkbos aantasten.

Tijdens enkele vorige sessies zijn de standpunten van voor- en tegenstanders van opwaardering van de voorzieningen niet  veel dichterbij elkaar gekomen. De door de gemeente ingeschakelde landschapsarchitect Jan van Minnebrugge blijft proberen alle belangen zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en denkt daarbij natuur- en landschappelijke waarden op te kunnen krikken.

De komende werksessie zou de laatste zijn, maar wethouder Rens Reijnierse is bereid nog een of twee bijeenkomsten te houden als dat nodig is om een voor iedereen duidelijk streefbeeld voor ogen te krijgen. Dat de gemeenteraad dan pas begin volgend jaar een besluit over de toekomst van het Nollebos kan nemen, vindt de wethouder minder belangrijk dan het volgen van een zorgvuldige procedure.

Volledig scherm
Landschapsarchitect Jan van Minnebruggen vertelde vorig jaar tijdens een bijeenkomst in de Lasloods waar winst is te halen voor ‘een intensere beleving van het Nollebos’. © René Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement