Volledig scherm
Hydrocracker Zeeland Refinery © Zeeland Refinery

Werknemer krijgt hete zwavel over zich heen bij Zeeland Refinery

VLISSINGEN-OOST - Een werknemer van Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost heeft maandag brandwonden opgelopen door een bedrijfsongeluk met hete zwavel. Dat meldt de olieraffinaderij in een persbericht.

Het ongeluk gebeurde rond 9.00 uur. De werknemer kreeg de zwavel over zijn gezicht en benen. De oorzaak wordt nog onderzocht. Het slachtoffer is door de bedrijfshulpverlening behandeld en met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De werknemer raakte volgens het bedrijf lichtgewond en moet tot morgenochtend ter observatie in het ziekenhuis blijven. "We betreuren het ongeval ten zeerste en wensen het slachtoffer van harte beterschap toe", meldt het bedrijf.

De familie is ingelicht over het ongeluk. Het bedrijf wil vanwege privacy geen verdere details geven over het geslacht, de woonplaats of leeftijd van de werknemer. Twee ambulances en een traumahelikopter assisteerden bij de behandeling van het slachtoffer.

Olieraffinaderij Zeeland Refinery is is een joint venture van de oliemaatschappijen Total en Lukoil en produceert brandstoffen (benzine, diesel, vliegtuigbrandstof e.d.) en grondstoffen voor de chemische industrie.