Volledig scherm
Hulpdiensten bij Damen. © HVZeeland

Werknemer Damen overleden na bedrijfsongeval

VLISSINGEN - De 20-jarige Vlissinger Owen Schalkwijk van scheepsbouwer Damen die maandag zwaargewond is geraakt bij een bedrijfsongeval, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden als gevolg van zijn verwondingen

Damen laat weten diep geschokt te zijn door het bericht van zijn overlijden. Arnold Suykerbuyk, Directeur Damen Schelde Marine Services: “Al onze gedachten gaan uit naar onze collega en zijn familie. Het is vreselijk wat zij moeten doormaken.”

De situatie van Schalkwijk was woensdagavond nog 'zorgelijk, maar stabiel'. 

Het bedrijfsongeluk gebeurde maandag rond 15.30 uur op het terrein van Maritime Logistics B.V. in Vlissingen, onderdeel van Damen Schelde Marine Services. De werknemer kwam door onbekende oorzaak bekneld te zitten en liep ernstige verwondingen op. 

  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.