Inwoners van Nieuw- en Sint Joosland protesteren al jaren tegen de mogelijke komst van logistieke en andere bedrijven net buiten hun dorp aan de Trekdijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Nieuw- en Sint Joosland protesteren al jaren tegen de mogelijke komst van logistieke en andere bedrijven net buiten hun dorp aan de Trekdijk. © Maurits Sep

Werkgroep Trekdijk: Enquête neemt twijfel weg over ons plan

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Het verzet van de Werkgroep Trekdijk tegen een bedrijventerrein bij Nieuw- en Sint Joosland is geen actie van een kleine groep, maar kan op ruime steun van de dorpsbewoners kan rekenen. En omgekeerd toont een enquête aan dat er juist weinig draagvlak is voor het plan van de gemeente. De Werkgroep wil daarom meer tijd het eigen plan goed uit te werken.

  1. Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapelle: ‘Het was schitterend, maar ook best link’
    met video

    Plots staat Lourens oog in oog met een walvis bij Westkapel­le: ‘Het was schitte­rend, maar ook best link’

    Lourens Janisse wist niet wat hij zag tijdens een vistochtje maandagmorgen op de Noordzee voor de kust van Westkapelle. Vanuit het niets dook ineens een bultrug walvis op in het water. Janisse pakte meteen zijn telefoon om het dier vast te leggen. ,,Hij zwom naar ons toe, maar we waren ook wel wat angstig. Ons bootje is niet zo groot en we waren drie a vier kilometer uit de kust.”