Volledig scherm
PREMIUM
De Trekdijk. © Luchtfoto Marcelle Davidse

Werkgroep Trekdijk: ‘Arnestein kan Middelburg nog veel geld opleveren’

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg kan miljoenen euro’s verdienen met het terugkopen en weer verkopen van grond op industrieterrein Arnestein. Dat geld kan gebruikt worden om verliezen op het project Trekdijk te dempen. Dat stelt de Werkgroep Trekdijk uit Nieuw- en Sint Joosland.

Chemiebedrijf Eastman heeft ruim tien jaar geleden meer dan vier hectare grond gekocht op Arnestein met de belofte daarop te gaan bouwen. Dat gebeurt tot op heden echter niet. Volgens Hans van Hal van de Werkgroep Trekdijk moet de gemeente daarom de grond, zoals afgesproken, tegen de oude prijs terugkopen van Eastman. ,,Als je die nu weer verkoopt, is die het dubbele waard. Dan kun je twee miljoen euro verdienen.”

Op Arnestein liggen nog enkel kavels die als bedrijfsgrond veel geld kunnen opleveren, zoals een oude kavel van Vitrite en een stuk landbouwgrond met een bedrijfsbestemming, stelt de werkgroep. Met de opbrengsten kan de gemeente verliezen op de Trekdijk compenseren, zegt Van Hal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 100 jaar Van de Gruiter: van werkschoenveters tot vierkant getuigd schip
    PREMIUM

    100 jaar Van de Gruiter: van werkschoen­ve­ters tot vierkant getuigd schip

    VLISSINGEN - Zeilmakerij Van de Gruiter is een begrip in Vlissingen. Maar bij de honderdste verjaardag is het veel meer dan een zeilmakerij. Dat is vrijdag te zien bij de open dag aan de Edisonweg. Het bedrijf in haken en ogen, touwen en staalkabels, zeilen en jassen maakt zowel de zeilen voor de bootjes van de scouting als de reling en de tuidraden voor Amels superjachten. En levert veters voor de werkschoen maar ook de tuigage voor een vierkant getuigd schip.