Volledig scherm
De Spaarnestraat en Zaanstraat in de Souburgse wijk Schoonenburg. © Google Maps

Wegen in Souburgse wijk maanden lang open

OOST-SOUBURG - De Souburgse wijk Schoonenburg wacht maanden van wegopbrekingen. De gemeente laat het riool vervangen en neemt meteen de bestrating, de plaatsing van nieuwe lichtmasten en ondergrondse afvalcontainers mee.

Het nieuwe riool voert afvalwater en regenwater gescheiden af. Het werk begint deze week in de Spaarnestraat. Dat duurt tot in februari 2020. In maart is de Zaanstraat aan de beurt, die moet in juni klaar zijn. Van mei tot en met juli wordt de Hunzestraat aangepakt. Tijdens de werkzaamheden zijn de woningen niet met de auto auto bereikbaar.

  1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
    PREMIUM

    Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

    MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”