Volledig scherm
Politie bij de woning in Grijpskerke waar de overval op Hrieps plaatsvond. © HVZeeland

Weer vrijlating in zaak-Hrieps: Goese vrouw (20) blijft wel verdachte

MIDDELBURG - De 20-jarige vrouw uit Goes, die sinds 23 juli vastzat op verdenking van betrokkenheid in de zaak-Hrieps wordt morgen vrijgelaten. Ze mag haar proces in vrijheid afwachten, maar blijft wel verdachte in de zaak.

De vrouw verscheen vandaag voor de raadkamer, die haar 46 dagen langer vast wilde zetten. Zover komt het niet omdat de Goese een verzoek indiende om de voorlopige hechtenis te schorsen. ,,Het verzoek is toegewezen”, meldt een woordvoerster. ,,De verdachte  moet zich houden aan bepaalde voorwaarden. Doet ze dat niet, dan wordt ze weer opgepakt. Welke voorwaarden dat zijn, kunnen we niet zeggen.”

Afgelopen vrijdag werd een  andere verdachte in de Hrieps-zaak vrijgelaten. Deze 54-jarige vrouw uit Goes geldt ook nog steeds als verdachte. Haar 24-jarige zoon uit Vlissingen komt voorlopig niet vrij. De raadkamer bepaalde vandaag dat zijn voorarrest met dertig dagen wordt verlengd.  Een vierde verdachte, een 22-jarige man uit Goes zit nog zeker tot 4 oktober vast. 

Half miljoen

Justitie verdenkt het viertal van betrokkenheid bij de overval die in mei van dit jaar werd gepleegd na afloop van muziekfestival Hrieps, vlakbij Grijpskerke. Drie gemaskerde mannen namen de dagopbrengst, naar verluidt een half miljoen euro, weg uit de woning waar de moeder van Hrieps-organisator Hugo Kramer woont. 

Het OM verdenkt de oudste verdachte van verduistering en witwassen, maar heeft niet bekendgemaakt welke rol de andere drie zouden hebben gespeeld. Volgens het OM heeft het viertal geen band met de organisatie van Hrieps. Op dinsdag 5 november dient de pro forma-zitting over de zaak-Hrieps.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement