De Fonteyne domineert met de vele leegstand de Oude Markt in Vlissingen.
Volledig scherm
De Fonteyne domineert met de vele leegstand de Oude Markt in Vlissingen. © Google Street View

Weer een sprankeltje hoop voor De Fonteyne in Vlissingen, het complex krijgt een nieuwe eigenaar

VLISSINGEN - Er is weer hoop voor De Fonteyne in Vlissingen. De winkelruimten in het complex krijgen een nieuwe eigenaar. Het Vlissingse gemeentebestuur hoopt dat er nu een einde komt aan dertien jaar leegstand.

Het Spoorwegenpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaarvervoer (SPF Beheer) kregen de appartementen en winkels in september 2007 opgeleverd. De appartementsrechten voor de Oude Markt, Lange Zelke en Spuistraat blijven in de vastgoedportefeuille van SPF. Van de winkelruimten wil het fonds af. Die gaan naar H.A. Punt Beheer B.V & J.M. Punt Beheer B.V  in Heilo. 

Vrijwel alle winkels zijn vertrokken

Punt Beheer is een vastgoedbedrijf dat naast beheer en verhuur actief is in projectontwikkeling, ontwikkelen en beheren van bioscopen en het ontwikkelen en beheren van recreatie. In Brussel ontwikkelt Punt Beheer winkels, kantoren en appartementen. 

Het Vlissingse gemeentebestuur drong de afgelopen jaren geregeld aan bij SPF op enige activiteit om De Fonteyne gevuld te krijgen, maar vergeefs. Vrijwel alle winkels zijn er inmiddels uit vertrokken. Volgens het college had SPF ‘geringe interesse’ voor het pand. Het hoopt met de nieuwe eigenaar te praten over toekomstige ontwikkelingen.

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”