De telescoopkraan links, de Jacobstoren in het midden en rechts de twee bouwkranen die nu in elkaar worden gezet voor de bouw van de woontorens op de Kop van het Dok in Vlissingen.
Volledig scherm
De telescoopkraan links, de Jacobstoren in het midden en rechts de twee bouwkranen die nu in elkaar worden gezet voor de bouw van de woontorens op de Kop van het Dok in Vlissingen. © lex de meester

Weer bouwkranen boven de scheepshelling van Vlissingen, maar voor het laatst

VLISSINGEN - De laatste bouwkranen die ooit zullen draaien boven de oude scheepshelling aan de kop van het Dok zijn in opbouw in Vlissingen. Komend jaar bepalen die de aanblik van het stadscentrum, als vroeger de kranen van de Scheldewerf. Maar wat er gebouwd wordt moet ditmaal niet van de helling glijden, maar bedekt die juist voor altijd.

 1. Zorg over Intervence verzuipt in raadscommissie Vlissingen in gebakkelei over vergadervormen
  PREMIUM

  Zorg over Intervence verzuipt in raadscom­mis­sie Vlissingen in gebakkelei over vergader­vor­men

  VLISSINGEN - Veel gebakkelei over de vergadervormen donderdag in de online-commissievergadering van de gemeenteraad Vlissingen. De SP bracht de kwestie over de failliete jeugdzorginstelling Intervence in op de agenda inclusief de motie die de gemeenteraad Schouwen-Duiveland de provincie rondstuurt op zoek naar steun. Mag een wethouder al reageren op een motie die formeel nog niet bij de raad is ingediend?, wilde Pim Kraan (POV) weten.
 2. Biggekerke schrikt van hotelplannen: ‘Daar zitten straks bijna net zoveel mensen als er hier wonen’
  PREMIUM

  Biggekerke schrikt van hotelplan­nen: ‘Daar zitten straks bijna net zoveel mensen als er hier wonen’

  BIGGEKERKE - Het wordt wel een erg groot hotel. Er verblijven daar straks bijna net zoveel mensen als in Biggekerke wonen, zegt voorzitter Tjitte van den Buijs van de dorpsraad over de plannen om net buiten Biggekerke een hotel te bouwen met 173 suites. ,,Het dorp telt zo’n 670 inwoners. In dat hotel, als het volgeboekt is, zitten straks ruim vijfhonderd gasten. Dat is wel veel.”
 1. Esmee in actie voor kika na overlijden vader
  Play

  Esmee in actie voor kika na overlijden vader

 2. Tatoeëren mag weer: oma (85) heeft er nu één
  Play

  Tatoeëren mag weer: oma (85) heeft er nu één