Volledig scherm
Bedrijventerrein Arnestein. © lex de meester

Wapens gevonden bij grootscheepse controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg

MIDDELBURG - Zes verboden wapens zijn donderdag gevonden tijdens een integrale controle op bedrijventerrein Arnestein bij Middelburg. Het gaat om drie vuurwapens, één balletjespistool en twee busjes pepperspray. Ook vijf dozen met patronen en een grote hoeveelheid namaakgoederen kwamen tevoorschijn. In verband met die vondst van al die wapens en namaakgoederen hield de politie twee mensen aan.

De controle werd uitgevoerd door de politie, gemeente en een reeks andere overheidsinstellingen. Het was niet de eerste maal dat ze samen daar zo’n controle hielden. De afgelopen jaren deden ze dat al vijf keer. Volgens burgemeester Harald Bergmann toont deze controle en de voorgaande aan dat strengere handhaving noodzakelijk is. ,,Met deze acties willen we bereiken dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft. We willen voorkomen dat Arnestein een slechte naam krijgt”, aldus de burgemeester.

Tijdens de controle troffen de ambtenaren ook zwaar illegaal vuurwerk aan en twee auto’s aan waarvan het Voertuig Identificatie Nummer was verwijderd. Ook werd één persoon aangehouden die zich niet wilde legitimeren en één die zonder rijbewijs reed en onder invloed van verdovende middelen was. Omdat hij al meerdere malen voor het rijden zonder rijbewijs was aangehouden, werd ook zijn auto in beslag genomen. Daarnaast bleek dat twee bedrijven werden gebruikt als slaapplek/woning, terwijl dit niet mag volgens de regels van de gemeente.

Het was de bedoeling om donderdag in totaal zes bedrijven te controleren. Dat lukte niet omdat bij het vierde bedrijf de wapens en namaakgoederen werden aangetroffen waarna er geen tijd overbleef om ook nog elders te gaan controleren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement