Volledig scherm
De wandeltocht voor Cystic Fibrosis © Maurits Sep

Wandeltocht Vlissingen vraagt aandacht en geld voor cystic fibrosis

VLISSINGEN - De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting heeft zaterdag met een wandeltocht over de boulevard van Vlissingen aandacht gevraagd voor deze ziekte.

Outrun CF vertrok bij het Wooldhuis en eindigde bij Michiel de Ruyter. De deelnemers droegen paarse T-shirts en ballonnen mee. De ballonnen gingen aan het einde de lucht in. Op het spandoek dat ze meedroegen, stond de tekst: als lucht tekortschiet adem dan de hoop in.

De tekst is geschreven door Samantha Eising uit Vlissingen. Zij heeft cystic fibrosis en zit daardoor in een rolstoel. Volgens haar is extra aandacht en geld voor de bestrijding van de ziekte heel hard nodig. ,,Het is een van de meest voorkomende erfelijke ziektes en toch ook een van de minst bekende.''

De keuze om de wandeltocht op de Vlissingse boulevard te houden, was voor een groot deel symbolisch, vertelde zij. Patiënten hebben vaak ook longproblemen en dus een gebrek aan lucht. ,,Op de boulevard is juist heel veel lucht.''

Outrun CF was zaterdag het tweede evenement voor een goed doel op de boulevard. In de ochtend hielden Stichting ALS Zeeland en Stichting Zwemmen langs Walcheren er een actie voor bestrijding van de ziekte ALS.