Agnes den Hartogh, met paardenbit in de hand, bij het nieuwe wandpaneel vol herinneringen in zorgcentrum Scheldehof. Rechts Nel Jansse-Kluijfhout met ringrij-foto van haar vader, inwoner van Scheldehof. Beide souvenirs zijn verwerkt in het de herinneringswand.
Volledig scherm
Agnes den Hartogh, met paardenbit in de hand, bij het nieuwe wandpaneel vol herinneringen in zorgcentrum Scheldehof. Rechts Nel Jansse-Kluijfhout met ringrij-foto van haar vader, inwoner van Scheldehof. Beide souvenirs zijn verwerkt in het de herinneringswand. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Wand vol herinneringen en Vlissingse poëzie in Scheldehof

VLISSINGEN - Een wand vol herinneringen van inwoners, Vlissingse dichtregels en de karakteristieke losse-lijnen-schetsen van kunstenares Agnes den Hartogh (links) siert sinds kort de binnentuin van zorgcentrum Scheldehof in Vlissingen. 

  1. 48 Zeeuwen zoeken nog een maatje: ‘Het enige dat je nodig hebt is een hart voor mensen’
    PREMIUM

    48 Zeeuwen zoeken nog een maatje: ‘Het enige dat je nodig hebt is een hart voor mensen’

    MIDDELBURG - Al ruim een jaar zijn ze dikke vrienden: Robert Huberts en Sofie Saman. Robert, een in Utrecht geboren Middelburger, is licht verstandelijk beperkt. Sofie, bewindvoerder van beroep, is in haar vrije tijd zijn ‘maatje’. Samen beleven ze leuke avonturen. Robert: ,,Laatst hadden we dikke pret met een stel alpaca’s.” Tientallen Zeeuwen lopen dit soort leuke uitjes mis, omdat er geen ‘maatjes’ zijn.