Volledig scherm
© DG

Walcherse kust doelwit voor fietsendieven

ZOUTELANDE - Een 25-jarige fietsendief is zaterdagnacht aangehouden op de Duinweg in Zoutelande. Langs de Walcherse kust zijn in de afgelopen maanden vroeg in de ochtend diverse fietsendiefstallen gepleegd.

Met name fietsen die nabij een hotel aan de Duinweg staan zijn een geliefd doelwit. Daar zijn sinds het paasweekend verschillende keren fietsen van hotelgasten weggenomen. Zowel agenten als de hoteleigenaar hebben de afgelopen nacht in de directe omgeving gepost om dieven op heterdaad te kunnen betrappen.

Diep in de nacht probeerde de verdachte samen met een kompaan fietsen weg te nemen nabij het hotel. De hoteleigenaar ziet hen bezig en neemt contact op met de agenten. Zij reden vervolgens met hun voertuigen richting de dieven om hen de pas af te snijden. Dit lukt gedeeltelijk: de 25-jarige Vlissinger kan niet meer wegkomen, zijn kompaan wel.

De verdachte is meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg, waar hij zal worden ondervraagd. Er wordt nog gezocht naar de tweede verdachte. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.80 m, slank postuur. Hij rijdt op dat moment op een donkerkleurige mountainbike. De politie roept op om te bellen met 0900-8844 als u meer weet over de identiteit van de man of de recente fietsendiefstallen.