Volledig scherm
© anp

Walchers onderzoek: oudere werkzoekers moeten van elkaar leren

VLISSINGEN - Vijfenveertigplussers die een baan zoeken, moeten vaker met andere werkzoekenden in contact worden gebracht. Dat is de uitkomst van onderzoek van de Walcherse Stichting Werken en Leren (SWL).

Hoe krijg je ouderen aan het werk? Dat was de vraag waarmee de SWL aan de slag ging. Er werd samengewerkt met organisaties uit Hongarije en Portugal. De conclusies werden dinsdag en woensdag gepresenteerd in het Portugese Torres Vedras.

,,We onderzochten hoe ouderen in de drie betrokken landen aan het werk kunnen komen", vertelt Niek Kaag, projectleider bij SWL. ,,Daarbij is de wijze waarop werkzoekenden begeleid worden, erg belangrijk. Een manier om dat te doen, is het organiseren van werkhubs. Dat zijn bijeenkomsten van lotgenoten die zich op de arbeidsmarkt oriënteren. Op die manier bouwen deelnemers veel gemakkelijker een netwerk op en kunnen ze van elkaar leren. Dat helpt om effectiever de arbeidsmarkt op te gaan.”

Dat soort bijeenkomsten zijn er veel te weinig, concludeert SWL. De stichting is zelf al een poosje aan de slag met dergelijke werkhubs.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement