Volledig scherm
© anp

Walchers onderzoek: oudere werkzoekers moeten van elkaar leren

VLISSINGEN - Vijfenveertigplussers die een baan zoeken, moeten vaker met andere werkzoekenden in contact worden gebracht. Dat is de uitkomst van onderzoek van de Walcherse Stichting Werken en Leren (SWL).

Hoe krijg je ouderen aan het werk? Dat was de vraag waarmee de SWL aan de slag ging. Er werd samengewerkt met organisaties uit Hongarije en Portugal. De conclusies werden dinsdag en woensdag gepresenteerd in het Portugese Torres Vedras.

,,We onderzochten hoe ouderen in de drie betrokken landen aan het werk kunnen komen", vertelt Niek Kaag, projectleider bij SWL. ,,Daarbij is de wijze waarop werkzoekenden begeleid worden, erg belangrijk. Een manier om dat te doen, is het organiseren van werkhubs. Dat zijn bijeenkomsten van lotgenoten die zich op de arbeidsmarkt oriënteren. Op die manier bouwen deelnemers veel gemakkelijker een netwerk op en kunnen ze van elkaar leren. Dat helpt om effectiever de arbeidsmarkt op te gaan.”

Dat soort bijeenkomsten zijn er veel te weinig, concludeert SWL. De stichting is zelf al een poosje aan de slag met dergelijke werkhubs.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
    PREMIUM

    Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

    MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”