Volledig scherm
© Persbureau van Eijndhoven

Walchers inbrekersduo veroordeeld tot gevangenisstraffen

MIDDELBURG - De 32-jarige Middelburger M.V. moet van de rechtbank in Middelburg twee jaar de cel in voor inbraken, diefstallen en dealen. De even oude J.P.B. uit Vlissingen kreeg  101 dagen opgelegd - evenveel als de voorlopige hechtenis.

De rechtbank acht alle vijf de feiten waarvan de Middelburger werd beschuldigd, bewezen. Het gaat om woninginbraken, diefstallen en het dealen in amfetamine. V. is onder meer veroordeeld op basis van getuigenverklaringen en DNA-bewijs. Getuigen herkenden hem aan zijn opvallende tatoeage.

Aan een woninginbraak in Oost-Souburg hebben beide mannen schuld. Vlissinger B. heeft de inbrekers getipt. Naast medeplichtigheid aan die inbraak werd B. ook veroordeeld voor het bezit van verboden wapens. Daarover had hij een bekentenis afgelegd. Voor diefstal en heling zag de rechtbank te weinig bewijs. Daarvoor werd hij dan ook vrijgesproken.

De officier van justitie eiste eerder 3,5 jaar cel tegen V. De straf van B. is even hoog als de eis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
    PREMIUM
    opinie

    Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

    DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.