Volledig scherm

Walcheren wil goed bereikbaar blijven vanuit de Westerscheldetunnel

MIDDELBURG - De Walcherse gemeenten willen dat verkeer soepel en zonder tijdverlies vanuit de Westerscheldetunnel naar Walcheren kan rijden.

Daarom pleiten zij voor ongelijkvloerse kruisingen bij de aansluiting met de Sloeweg. Door de verdubbeling van de Sloeweg wordt de route van zuid naar noord door Zeeland veel beter. Voor Walcheren is het economisch echter van groot belang dat verkeer ook hier zonder problemen kan komen. De bereikbaarheid is het beste gediend met de zogenoemde 'ster-variant', schrijven Middelburg, Veere en Vlissingen aan het provinciebestuur. Dat neemt komende week een beslissing over de aansluiting van de Sloeweg op de tunnelweg.

'Wij hebben het meest vertrouwen in deze oplossing omdat deze vergeleken met de andere varianten het minste reistijdverlies oplevert en maximaal verkeersveilig is door de ongelijkvloerse conflictvrije oplossing', schrijven de gemeenten. Bovendien is de ster-variant in hun ogen het meest duurzaam, omdat die de groei van het vrachtverkeer het beste kan opvangen. De aansluiting bij de Sloeweg moet minstens dertig jaar mee kunnen.