Op de voormalige stortplaats aan de Oude Veerseweg in Middelburg wil het college van B en W van Middelburg een zonnepark van vijf hectare bouwen. De grond is nu niet bruikbaar voor landbouw of natuur, maar wel voor een zonnepark van vier megawatt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de voormalige stortplaats aan de Oude Veerseweg in Middelburg wil het college van B en W van Middelburg een zonnepark van vijf hectare bouwen. De grond is nu niet bruikbaar voor landbouw of natuur, maar wel voor een zonnepark van vier megawatt. © Maurits Sep

Waardeloze grond van oude stortplaats bij Middelburg is nog wel goed voor zonnepanelen

MIDDELBURG - Boeren kunnen er niks mee, en er een nieuw natuurgebiedje van maken lukt ook niet vanwege de troep in de grond. Middelburg zit dus in zijn maag met de oude stortplaats aan de rand van de stad, bij de N57. Maar er is een duurzame oplossing in de maak: eerst een baggerdepot en straks zonnepanelen erop.

 1. Vader Chris van der Linden opgelucht met negen jaar cel voor moord met usb-kabel; ‘We hebben dit voor Joost gedaan’
  PREMIUM

  Vader Chris van der Linden opgelucht met negen jaar cel voor moord met usb-ka­bel; ‘We hebben dit voor Joost gedaan’

  MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag de 54-jarige M.B. uit Almere toch veroordeeld tot een celstraf van negen jaar voor de moord op Joost van der Linden in 2010. Dat was uiterst onverwacht, omdat de officier van justitie twee weken geleden nog vrijspraak had geëist vanwege gebrek aan overtuigend bewijs. De familie van Joost is ontzettend opgelucht. ,,We hebben het niet voor niets gedaan.”
 1. Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek
  Play

  Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek

 2. Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland
  Play

  Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland