Gescheiden plastic afval.
Volledig scherm
Gescheiden plastic afval. © Umincorp

Waar blijft het plastic van Oostkapelle?

OOSTKAPELLE - Waar is het plastic gebleven? Met die vraag worstelen de dorpsraad van Oostkapelle en de gemeente Veere nu blijkt dat inwoners van Oostkapelle minder restafval inleveren. 

In de gemeente Veere worden meerdere proeven gedaan om de afvalstroom in te perken. Oostkapelle koos voor minder restafval. Dat is volgens bestuurslid Cari Geuze van de Dorpsraad een succes omdat er ook daadwerkelijk minder wordt aangeboden. Het gemiddelde daalde van 145 kilo per huishouden naar honderd. 

,,Het loopt dus best goed”, zei ze tijdens de bijeenkomst van de dorpsraad. Maar er is volgens haar een klein probleempje. Er wordt nauwelijks meer plastic afval en vodden aangeboden in de aparte bakken die daarvoor zijn bestemd. Dat had volgens ambtenaren van de gemeente wel gemoeten. 

Want als inwoners beter letten op wat ze in de bak voor het restafval stoppen, houden ze meer plastic afval en vodden over. ,,Maar dat zien we niet terug.” Desondanks riep ze de bezoekers op om door te gaan met het terugdringen van de hoeveelheid restafval. ,,Ga zo door.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement