Als het aan de VVD ligt mogen Veerse minicampings ook deze winter gasten ontvangen.
Volledig scherm
Als het aan de VVD ligt mogen Veerse minicampings ook deze winter gasten ontvangen. © ruben oreel

VVD Veere wil ook in de winter gasten op minicampings

DOMBURG - Kom de recreatiesector te hulp en sta toe dat minicampings ook deze winter gasten mogen ontvangen. Die oproep deed Marja Osté (VVD) tijdens de Veerse raadsvergadering. Ze wees erop dat door de coronacrisis heel veel bedrijven in de recreatiesector geen gasten kunnen ontvangen en daardoor hard worden getroffen.

Volgens haar zou het een klein beetje verlichting geven als bij wijze van proef een aantal bedrijven de komende winters ook gasten mag ontvangen. Ze doelt dan met name op minicampings. Die mogen tot nu toe alleen gasten ontvangen van medio maart tot half november. Het liberale raadslid wil dat eind dit jaar, bij wijze van proef, ze ook na die periode gasten ontvangen. Ook José de Buck (DTV) liet weten dat dat een manier kan zijn ‘om de sector weer wat lucht te geven’. Zelf is hij ook minicampinghouder en hij liet weten het eens te zijn met Osté. ,,Dan kan er wat geld verdiend worden.”

Door het dagelijks bestuur van de gemeente werd er niet inhoudelijk gereageerd op de suggestie van de VVD. Wethouder Adri Roelse (recreatie, DTV) vertelde dat hij momenteel in gesprek is met de recreatiesector en dat er de komende tijd nog meer gesprekken volgen.

Ab Pouwer van de Recron hoopt dat de gemeente niet meegaat met het idee van Osté. Hij vertelt dat de minicampings al jaren proberen om onder die winterregeling uit te komen. Hij wijst erop dat er ook reguliere campings zijn op Walcheren die ’s winters gasten mogen ontvangen. ,,Als de gemeente toestaat dat minicampings dat ook mogen wordt de spoeling voor die reguliere campings nog dunner.”

  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”