Biljartvereniging Middelburg is één van de organisaties die ruimte huurt van de gemeente maar door verkoop van het gebouw door de gemeente in de knel komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Biljartvereniging Middelburg is één van de organisaties die ruimte huurt van de gemeente maar door verkoop van het gebouw door de gemeente in de knel komt. © Dirk Jan Gjeltema

VVD en PvdA komen samen op voor huisvesting van verenigingen

MIDDELBURG - Regelmatig kloppen organisaties en verenigingen bij de gemeente Middelburg aan om hulp bij het vinden van een ander pand. Terwijl het probleem juist ontstaat doordat de gemeente een pand wil verkopen. VVD en PvdA vinden dat het zo niet verder kan.

  1. ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jongens-gevangenis
    PREMIUM
    REPORTAGE

    ‘Het is hier hartstikke veilig’: Vught maakt zich nauwelijks druk over de zware jon­gens-gevangenis

    Op de plaats waar in Vlissingen een nieuwe marinierskazerne was gepland, verrijzen binnen een paar jaar een Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en een zwaarbewaakt gebouw waar langslepende rechtszaken kunnen worden gevoerd. In Zeeland is er scepsis. Brengt die aanwezigheid van ‘s lands grootste criminelen geen gevaar en overlast voor de omgeving met zich mee? In Vught, waar al 27 jaar de enige EBI staat, spreken ze geruststellende woorden. ,,Je bent hier hartstikke veilig.”