Volledig scherm
© Politieteam Oosterscheldebekken

Vrouw opgepakt voor brandstichting in flat Middelburg

MIDDELBURG - Een 37-jarige vrouw uit Vlissingen is vandaag rond 04.00 uur aangehouden op verdenking van brandstichting in een flat aan de Oosterscheldestraat in Middelburg. De politie vermoedt dat zij oud papier van een stapel in de galerij heeft gepakt en dat in de lift heeft aangestoken.

Een bewoner van de flat had een brandlucht geroken en zag in de lift een vrouw op de grond zitten die bier dronk en die om haar heen verbrand papier had liggen. Ze vertelde tegen de bewoner dat ze op iemand wachtte en warmte nodig had.

Drugs

Agenten troffen de vrouw aan het in trappenhuis. In de lift hing nog rook en in de hoek was een schroeiplek. De verschroeide papieren waren opgeruimd. Die werden later in de tuin voor de flat gevonden. Daar lagen twee hoopjes half verband papier. De vrouw had een onsamenhangend verhaal en gaf toe dat ze wiet had gerookt. Ze is aangehouden. Een speekseltest bij haar reageerde positief op gebruik van harddrugs. Een GGD arts heeft bloed afgenomen. De verdachte is ingesloten.