Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Vrouw door het lint, man door het lint, agenten gewond in Middelburg

MIDDELBURG - Twee agenten zijn vrijdagavond rond 20.45 uur gewond geraakt toen de politie optrad na een melding van huiselijk geweld in de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Middelburg. Dat ontaardde in een vechtpartij in de voortuin. De agenten moesten voor controle naar de huisartsenpost. Twee mensen werden aangehouden.

Na de melding van huiselijk geweld en bedreiging met een mes gingen diverse agenten naar de woning in de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Daar troffen de agenten twee vrouwen en één man aan. De vrouw die was bedreigd en mishandeld door haar vriend wilde absoluut geen aangifte doen. De aanwezige vriendin van de vrouw, die ook was bedreigd, wilde dat wel.

De 41-jarige man uit Goes werd aangehouden en liep gewillig met de agenten mee naar de bus. Op dat moment ging zijn vriendin volledig door het lint omdat ze niet wilde dat hij werd meegenomen. De politie zag zich daardoor genoodzaakt ook de vrouw aan te houden; zij verzette zich heftig, waarop de politie pepperspray gebruikte en haar uiteindelijk boeide. Toen hij dat zag, begon haar vriend zich alsnog te verzetten. Ook hij werd gepepperd. 

Tijdens de vechtpartij in de voortuin raakten twee agenten gewond aan hun armen, één liep een gescheurde pees op. De beide verdachten zijn afgevoerd naar Torentijd en zullen zaterdag worden verhoord.