Volledig scherm
© Ruben Oreel

Vrijwillige vertaalhulp Let's Talk in nieuwe stichting

VLISSINGEN - De vrijwillige vertalers van Let’s Talk stappen in een stichting. Door het faillissement van stichting Droom begin dit jaar verdween het fundament onder het initiatief van Fatima Iri uit Vlissingen. Droom was de zakelijke basis voor de vrijwilligersdienst.

,,Ik dacht als zelfstandige verder te gaan. Maar dat is echt niet te doen. We richten nu een nieuwe stichting op.” Zonder kantoor, maar met een nieuw bestuur in wording, met onder andere oud-raadslid Alex Soplantila. Let’s Talk maakt een doorstart.

Let's Talk geeft vertaalhulp bij gesprekken met anderstaligen die het Nederlands nog niet beheersen, zoals op scholen, gemeenten of bij woningbouwcorporaties. Iri’s team telt nu zeven mensen, die bij elkaar meer dan twintig talen in hun mars hebben. Ze zijn geen beëdigd tolk of vertaler maar hebben één ding gemeen: ze hebben Nederlands moeten leren en weten hoe lastig nieuwkomers het kunnen hebben. Op de nieuwe brochure van Let’s Talk staan talen als Arabisch, Urdu, het Iraanse Farsi, Hindi, Syrisch, Pools, Roemeens, Spaans, Turks, Italiaans, Frans, Engels en Berbers. Let’s Talk vraagt per gesprek twintig euro en 28 cent per kilometer voor reiskosten. Naast de vaste vrijwilligers zijn er mensen die af en toe helpen, maar ruimte voor nieuwe vrijwilligers is er altijd. Let’s Talk zoekt ook nog bestuursleden.

Let's Talk presenteert zich zaterdag 27 mei in wijkcentrum De Spinne in Goes, tijdens de culturele middag ‘Leer Azië kennen’ , opgezet door Vissolela Caxala van de stichting Muadiakime Foundation in Goes en Tamara Tienpond.

Let’s Talk is bereikbaar via 06 – 40703779 en letstalk.zeeland@gmail.com.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement