Volledig scherm
Zomers aanbod op de zomermarkteditie van vorig jaar. © Oreel Ruben

Vrijbuitermarkt vervangt de Summermarkets op Bellampypark

VLISSINGEN - De Summermarkets by the Sea komen na twee zomers niet terug. Maar de horecamensen rond het Bellamypark in Vlissingen hebben een alternatief: een vrijbuitersmarkt. 

Op de zondagen dat de hippiemarktkraampjes geboekt waren, liggen er blauwe zeilen op het Bellamypark. Ieder die een zeil bemachtigt, kan er op verkopen wat hij wil. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Kramen, tafels en stoelen moeten zelf aangevoerd worden. De Bellamy-ondernemers zorgen voor muziek. De eerste markt is, als alles goed gaat, op zondag 24 juni.

De Summermarkets, waarmee de ondernemers  sinds 2016 de zondagen op het Bellamypark opsierden, werden te duur, zegt mede-organisator Annika Meijboom.  ,,Toch gauw duizend euro per markt. De standhouders merkten dat ze op koopzondagen goed draaiden, maar daarbuiten was het minder."

Telefoonhoesjes

Het aantal standhouders dat naar Vlissingen wilde voor een 'creatieve' markt met sieraden, zonnehoeden, sarongs en sandalen liep terug, beaamt Maaike Oude Veldhuis van organisator Hisa in Utrecht. ,,En omdat we de weekmarkt niet wilden beconcurreren, moesten we bijvoorbeeld de telefoonhoesjesverkoper weigeren."        

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Annetta werd aangevallen door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    Annetta werd aangeval­len door 4 ‘pitbulls’ in Zoutelande en rende de zee in: ‘Absurd dat ze los liepen’

    VLISSINGEN - Annetta Poppe heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van een bijtincident met vier pitbullachtige honden op het strand van Zoutelande. De inwoonster van de gemeente Veere raakte maandagmiddag gewond, net als haar hond Mischa, na een aanval van vier levensgevaarlijke honden. In de aangifte, die in handen is van de PZC, staat te lezen dat Mischa met de andere honden wilde spelen door op het strand te gaan liggen.