Voorwaardelijke gevangenisstraf van Vlissinger omgezet in taakstraf

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag aan de 40-jarige Vlissinger R. de L. een taakstraf opgelegd van 120 uur. De L. had nog een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden staan uit een eerdere veroordeling in 2014 voor onder meer het bezitten van kinderporno. De officier eiste dat hij wegens schending van zijn voorwaarden de celstraf alsnog moet uitzitten. 

Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Peter Nicolai

De L. heeft nog steeds een ernstige drugsverslaving en kon zich in zijn proeftijd dan ook niet houden aan het drugsverbod. Hier kwam hij tijdens een eerdere zitting openlijk voor uit. Gezien zijn geschiedenis van mislukte behandelingen, is de rechtbank van mening dat veroordeelde zich niet zal kunnen houden aan dit verbod. 

Ondanks zijn drugsproblematiek, heeft De L. geen strafbare feiten meer gepleegd. De man heeft na zijn straf zijn leven deels weer opgebouwd en de rechtbank vreest dat hij dit zal kwijtraken als hij opnieuw de gevangenis in moet. Daarom wordt de opgelegde celstraf van een maand vervangen door een taakstraf van 120 uur. Daarnaast vervallen de bijzondere voorwaarden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
    PREMIUM
    opinie

    Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

    DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.