Willemien Treurniet, raadslid voor de CU in Middelburg, en Sanne Romback (15) uit Vlissingen spraken zaterdag mensen aan die fietsend vanaf de Langeviele naar de Markt wilden. Met wisselend succes.
Volledig scherm
PREMIUM
Willemien Treurniet, raadslid voor de CU in Middelburg, en Sanne Romback (15) uit Vlissingen spraken zaterdag mensen aan die fietsend vanaf de Langeviele naar de Markt wilden. Met wisselend succes. © Lex De Meester

Vooral de oudere Middelburger negeert het verzoek van de stadssteward

MIDDELBURG - Het viel zaterdag niet mee om mensen over te halen hun fiets te laten staan en lopend het centrum van Middelburg te bezoeken om ruimte te sparen. Ja maar de fietstas, ja maar mijn kind in de bakfiets of het zitje, ja maar ik moet alleen even naar die winkel, ja maar ik woon daar en ja maar mijn been, klonk het. ,,Vooral ouderen werkten niet mee. Jongeren vaak wel.”

De nieuwe stewards die Vereniging Ondernemers Middelburg bereid had gevonden om het publiek op de coronaregels te attenderen, hadden het niet makkelijk. Toch namen ze de plek in van de mensen die donderdag afhaakten omdat ze zoveel gepikeerde en negatieve reacties kregen.