Volledig scherm
PREMIUM
Jelle van Veen (rechts) en Lianne Warners (links) in de werklocatie van Stichting Philadelphia en Weststrate Verpakkingen en Kantoorartikelen. Merijn Trommelen (tweede van links) is stagiair bij Philadelphia en studeert health en social works aan de AD Academie in Roosendaal. © Dirk Jan Gjeltema

Voor Jelle is werk bij Weststrate meer dan zomaar dagbesteding: ‘Hier kan ik bij een echt bedrijf werken’

MIDDELBURG - Jelle is niet zomaar een beetje blij met de opening van de nieuwe werklocatie voor cliënten van Stichting Philadelphia bij Weststrate Verpakkingen en kantoorartikelen in Middelburg. Dit is echt super belangrijk. ,,Hier kan ik bij een echt bedrijf werken.”

Jelle van Veen (31) werkt drie halve én een hele dag bij Weststrate op Arnestein. En nee, dat is geen dagbesteding, dat is écht werk, benadrukt hij. Want ‘hard werken en veel plezier maken’ is zijn motto. ,,We weten precies wat we doen, waarom, hoe het moet en voor welk bedrijf.”

Dit is precies waarom het bedrijf en de zorginstelling samenwerken. ,,Dit geeft onze cliënten veel voldoening. Ik zie ze groeien”, vertelt Jacco Geuze van Philadelphia. Weststrate wil graag maatschappelijk verantwoord ondernemen, zegt Frank Matthijs. ,,En commercieel is dit voor ons ook belangrijk, omdat we hiermee wat extra’s kunnen doen voor onze klanten.”