Ronald van de Sande met op de achtergrond Kasteel van Batavia waar het zaterdag veel rustiger zal zijn dan vorig jaar tijdens de kermis.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald van de Sande met op de achtergrond Kasteel van Batavia waar het zaterdag veel rustiger zal zijn dan vorig jaar tijdens de kermis. © Dirk Jan Gjeltema

Voor eerst sinds de oorlog geen gaaischieters in actie

WESTKAPELLE - Voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog komen de gaaischieters van Westkapelle zaterdag niet in actie. Er hangen die dag geen poppen en scheepjes aan de gaaien op de dijk aan het Abraham Calandplein. Een groot gemis, beseft kapitein Jordy Conté van de Westkapelse gaaischieters maar al te goed.

  1. Dankzij bierkoerier Theo staat Zeeland nooit droog
    PREMIUM
    Zomer 2020

    Dankzij bierkoe­rier Theo staat Zeeland nooit droog

    OOST-SOUBURG - In de tuin van Theo Stoke hangt een typische zomeravondsfeer. De 54-jarige inwoner van Oost-Souburg – afkomstig uit Amsterdam, maar zo’n anderhalf jaar geleden voor de liefde naar Zeeland gekomen – zit met zijn vriendin en drie vrienden om de vuurkorf. Onder begeleiding van het knisperende hout begint het te schemeren. De feestende tieners in de tuin van de buren, die steeds harder beginnen te praten en hun Spotify-playlist met de buurt lijken te willen delen, dienen als achtergrondkoor.