Volledig scherm
Archief: Willem Leonard den Beer Poortugael in zijn winkel. © lex de meester

'Voor 2.500 euro aan sigaretten gestolen bij winkelier (78) in Veere'

VEERE – Enkele jongeren zijn een crowdfundactie gestart om geld op te halen voor Willem Leonard den Beer Poortugael (78). Deze winkelier uit Veere is volgens hen afgelopen vrijdag bestolen. Een achttienjarige jongen uit Middelburg zou een groot aantal sloffen sigaretten hebben meegenomen, aldus de ondernemer.

Den Beer Poortugael heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie. ,,Ik heb er geen vertrouwen in dat dat effect heeft.” Volgens hem gaat het om Chesterfield, Kent en Marlboro-sigaretten met een gezamenlijke inkoopwaarde van 2.439,30 euro.

Ze waren afgelopen vrijdag geleverd en hij had ze in zijn woning opgeslagen maar nog niet achter slot en grendel opgeborgen. Elke vrijdag komen er bij hem jongeren over de vloer om met hem te praten. ,,Dat begon jaren geleden al toen de soos hier stopte.” 

Quote

Hij was plotseling verdwenen en de poort naar de tuin stond open.

Willem Leonard den Beer Poortugael

Onder hen ook Luce Terwiel (15) uit Veere die vertelt dat hij er samen met twee vrienden was. Wat later kwam ook een andere jongen binnen die niet tot het vaste groepje bezoekers hoort. Terwiel en een vriend vertrokken na enige tijd naar huis zodat nog twee jongens achterbleven. Den Beer Poortugael is ervan overtuigd dat een van die twee, de achttienjarige, de dader is. 

,,Hij was plotseling verdwenen en de poort naar de tuin stond open. Hij moet de sigaretten mee hebben genomen.” Hij zegt dat die jongen nu nog de kans krijgt de sigaretten terug te brengen. ,,Anders maak ik er misschien toch nog politiewerk van.”

Het idee voor de crowdfunding is van Wessel Muller uit Roosendaal. Deze achttienjarige jongen komt vaak met zijn Veerse vrienden bij Den Beer Poortugael. Hij vindt het heel vervelend dat de man slachtoffer is geworden van diefstal. Op zijn Facebookpagina roept hij ook op geld te storten. Luce Terwiel ondersteunt het idee en vertelt dat er al zeventig euro is opgehaald.