Volledig scherm
Fietsers op de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland. © Ruben Oreel

Volgende stap om Trekdijk om te vormen tot een bedrijventerrein

Nieuw- en Sint Joosland – Het dagelijks bestuur van gemeente Middelburg wil over enkele weken een volgende stap zetten om de Trekdijk bij Nieuw- en Sint Joosland om te vormen tot een bedrijventerrein. Het is nog geen definitieve stap.

De leden van gemeenteraad worden gevraagd om in januari in te stemmen met een geheime exploitatieopzet voor die polder. Als de gemeenteraad dat doet, wordt er een voorontwerp bestemmingsplan opgesteld voor het bewuste gebied aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland waarna voor- en tegenstanders kunnen reageren.

Het college kiest ervoor om eerst een exploitatieopzet vast te stellen zodat de raadsleden straks precies kunnen zien wat de kosten en baten zijn van het in exploitatie nemen van dat gebied.

In het voorstel staat dat het college beseft dat veel inwoners van Nieuw- en Sint Joosland tegen het ontwikkelen van de Trekdijk tot bedrijventerrein zijn. Ze vrezen namelijk dat hun dorp onleefbaar wordt omdat ze straks omgeven zijn door bedrijventerreinen en snelwegen. Het college wil dan ook goed overleggen met hen over alles wat er staat te gebeuren. ,,Streven is om zoveel als mogelijk eventuele nadelige gevolgen van de ontwikkeling te voorkomen dan wel te verzachten”, schrijft het in een voorstel aan de commissieleden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement