Volledig scherm
De Combinatie in Vlissingen © Peter Buteijn

Vloer Vlissingse brede school De Combinatie 'absoluut veilig'

UPDATEVLISSINGEN - De vloer van De Combinatie in Vlissingen is stevig genoeg. Alle gebruikers van de kleine cirkel van De Combinatie kunnen donderdag het gebouw aan het Pablo Picassoplein weer in. 

Een draagkrachtproef wees maandag uit dat de vloeren in de kleine cirkel van de brede school de vereiste belasting aankunnen. De verdiepingsvloer van het gebouw torste zonder problemen zeventien bassins met in totaal 10.700 liter water. Genoeg om instortingsgevaar bij alle voorstelbare gebruiksmogelijkheden uit te sluiten, oordelen deskundigen.

De proef was nodig, omdat de vloer van de kleine cirkel volgens dezelfde bouwconstructie (BubbleDeck) is aangelegd als de ruim een half jaar geleden ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nu de vloer officieel veilig is, mogen alle gebruikers overmorgen weer hun lokalen in, liet directeur-bestuurder Robert de Ridder van Woonservice l'Escaut maandagavond weten.

De woningbouwstichting is eigenaar van het gebouw en verhuurt het grootste deel aan de gemeente Vlissingen. Die heeft haar onderhuurders - waaronder Kinderopvang Walcheren (KOW), GGD, Porthos, Maatschappelijk Werk, Juvent en het Vrijwilligerssteunpunt - laten weten dat ze overmorgen hun ruimtes weer mogen betrekken. De twee dagen extra zijn nodig om de ruimtes weer gebruiksklaar te maken, verklaarde De Ridder.

De stempels, steunconstructies die de vloer moesten stutten als de vloer het gewicht van de waterbassins niet had kunnen dragen, worden vandaag weer afgebroken en afgevoerd. L'Escaut-directeur De Ridder: ,,Daarna moeten wat herstel- en schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden, waaronder het dichten van enkele voor de draagkrachtproef gemaakte gaten, alvorens het gebouw weer in oorspronkelijke staat en gebruiksklaar is. Dat hopen we donderdag voor elkaar te hebben. Of alle gebruikers dan direct weer terug naar De Combinatie gaan, is aan henzelf. Dat hangt er vanaf hoe snel ze weer vanuit hun tijdelijke locatie terug kunnen keren."

De directeur-bestuurder heeft er nog geen idee van hoeveel schade de hele operatie voor het controleren van de vloer heeft opgeleverd. Of de kosten op de aannemer of de verzekering kunnen worden verhaald, is hem nog niet bekend. ,,Het ging er ons in de eerste plaats om dat het gebouw honderd procent veilig is. Nu we zeker weten dat de bouwconstructie goed is en de vloer meer dan voldoende draagkracht heeft, kunnen we de zaken op een rijtje zetten. En dan komen ook de kosten en eventuele verhaalsmogelijkheden aan de orde."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 1. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 2. Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het allerleukst
  PREMIUM

  Scout Neeltje uit Middelburg viert Baden Powelldag; op kamp gaan vindt ze het aller­leukst

  MIDDELBURG - Scouting is hartstikke leuk, zegt de achtjarige Neeltje als ze zaterdag samen met drie andere scouts van de Gouden Cirkel op de Markt in Middelburg probeert te lopen op ski’s. Vandaag vieren zij en haar scoutingvrienden de geboortedag van oprichter Baden Powell. De Middelburgse vindt vooral het op kamp gaan en dan samen slapen in een tent ontzettend leuk. Ze vertelt dat het dan soms moeilijk is in slaap te vallen omdat er zoveel te vertellen is.
 3. VVD over crisis Veere: ‘Niet eerst praten, direct scheiden’
  PREMIUM

  VVD over crisis Veere: ‘Niet eerst praten, direct scheiden’

  BIGGEKERKE - Het begon met een appje met allemaal hoofdletters. Vanaf dat moment verliep de woensdag voor de Veerse VVD-fractievoorzitter Marin van den Berge totaal anders dan gepland. Ze belandde vanaf dat moment in een soort rollercoaster van het ene crisisoverleg naar het andere. Want tot haar stomme verbazing trok die ochtend de fractie van DTV per mail de stekker uit het dagelijks gemeentebestuur. ,,Niet eerst praten, maar direct scheiden.”