Vloedgolf verrast tiener op strand Vlissingen, vrienden in een deuk van het lachen

VIDEOVLISSINGEN - Vier tieners schrokken zich zaterdagmiddag rot op het strand van Vlissingen. Terwijl ze nietsvermoedend aan het keten waren bij de paalhoofden, werden ze verrast door een vloedgolf veroorzaakt door een passerend schip. Een van de jongens hield het niet droog. Tot groot vermaak van zijn vrienden (zie video boven).

Het is een verraderlijk en voor veel Vlissingers bekend fenomeen. Schepen die dicht (en snel) langs de boulevard varen, zorgen soms voor flinke golven die het strand overspoelen. Zo werden vorig jaar nog zeven badgasten door een vloedgolf de zee ingetrokken. En het jaar daarvoor spoelde een kinderwagen bijna weg.

Een tiener maakte het vandaag aan den lijve mee. Hij speelde met drie vrienden op de paalhoofden, tot het 205 meter lange en 26 meter brede vrachtschip Trica voorbij kwam. De gigant was onderweg van Antwerpen naar de Finse haven Kotka en voer vlak langs de Vlissingse kust.

De tiener wordt verrast door de golf. Still uit video
Volledig scherm
De tiener wordt verrast door de golf. Still uit video © Marita Aertssen

Het zorgde voor een flinke vloedgolf. De tieners renden snel weg, maar één jongen was te laat. Hij werd gevangen door het water. Terwijl hij - zijn broek ophoudend - tot zijn knieën in het water stond, reageerde hij eerst nog laconiek. Maar toen een nieuwe golf hem onderuit haalde, strompelde hij met zijn broek in zijn handen zo snel mogelijk naar het strand. Zijn vrienden kwamen niet meer bij van het lachen. 

Gelukkig liep het allemaal goed af. “Ik durfde ook pas te lachen, toen ik zag dat hij gewoon wegliep hoor", zegt Marita Aertssen die de video maakte. Het gebeurde volgens haar rond 17.30 uur. “Ik was eigenlijk net te laat, hij stond eerst op een paalhoofd met de zee zeker 10 meter er vandaan.” In eerste instantie dacht ze nog dat het mariniers waren, die alleen de hei in Doorn gewend zijn, schrijft ze met een knipoog op Facebook.    

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.