Volledig scherm
Rechtbank in Middelburg. © Lex De Meester

Vlissingse zedendelinquent moet langer worden behandeld

MIDDELBURG - De proeftijd van de 53-jarige C.B. uit Vlissingen wordt met tien maanden verlengd. Dat heeft de rechtbank in Middelburg dinsdag besloten. De verlenging is geheel volgens de wens van de officier van justitie, zijn behandelaar en de reclassering. In die tien maanden moet hij gedwongen worden behandeld omdat de kans dat B. zich opnieuw vergrijpt aan jonge meisjes, groot is. 

B. werd in 2010 veroordeeld tot drie jaar cel voor onder meer seksueel misbruik van jonge meisjes. Vijf jaar later werd hij opnieuw voor een zedendelict veroordeeld en kreeg hij vijf jaar cel opgelegd voor seksueel misbruik, verkrachting, aanranding en bezit van kinderporno. Toen werden onder andere een negenjarig nichtje en een meisje uit Tholen slachtoffer van de Vlissinger. Twee jaar geleden kwam hij voorwaardelijk vrij en werd hij behandeld. Toch is er nog steeds herhalingsgevaar. Vandaar dat hij nog bijna een jaar moet worden behandeld  om risico’s zo veel mogelijk uit te sluiten en, zo benadrukte de officier van justitie het tijdens de behandeling, ‘de maatschappij te beveiligen’.

 1. Handgegeschreven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal
  PREMIUM

  Handge­geschre­ven brieven vanuit Middelburg naar Xi Jinping en Mauricio Vila Dosal

  MIDDELBURG - Wim Sanderse schreef zaterdag tien brieven in verschillende talen naar tien regeringsleiders. In elke handgeschreven brief vroeg de Middelburger aan president Xi Jinping van China en gouverneur Mauricio Vila Dosal van Yacatán Mexico om politieke gevangenen vrij te laten of op een andere manier iets te doen voor mensen die in de verdrukking zitten. Hij had ook voorgedrukte brieven kunnen ondertekenen die klaar lagen op een tafel in de Zeeuwse Bibliotheek. Maar hij koos ervoor ze zelf te schrijven. ,,Dat is veel persoonlijker. Ik hoop dat dit nog meer effect heeft.”
 2. Veere wil kamerverhuur legaliseren maar stuit nog op juridische problemen
  PREMIUM

  Veere wil kamerver­huur legalise­ren maar stuit nog op juridische problemen

  DOMBURG - De gemeente Veere wil alle illegale kamerverhuur aan toeristen legaliseren. Juristen zoeken momenteel uit op welke manier dat haalbaar is zonder dat de gemeente te maken krijgt met een groot aantal rechtszaken. Ze hebben tot nu toe nog niet zo’n regeling kunnen bedenken, zo blijkt uit een notitie van het dagelijks bestuur van de gemeente. Daarom is er meer tijd nodig. Het college hoopt in januari met een gedegen voorstel te komen dat standhoudt bij rechtbank en Raad van State. Wethouder Arie Schot: ,,We willen geen juridisch geklier.”