Volledig scherm
Vlissingse schoolkinderen krijgen gastles 'reizen met het openbaar vervoer' van Connexxion. © Connexxion

Vlissingse schoolklas leert zelf op stap gaan met de bus

VLISSINGEN - Vlissingse schoolklassen kunnen dit jaar gratis met de bus naar museum voor natuur en landschap Terra Maris in Oostkapelle. Voorwaarde is wel dat de kinderen zelf uitzoeken hoe ze met het openbaar vervoer heen en weer moeten reizen. Volgend jaar wordt gekeken of deze vorm van schoolreizen voor alle Zeeuwse scholen geschikt is.

De proef is in elkaar gestoken door vervoerder Connexxion en Terras Maris, na een vraag van de Vlissingse wethouder Josephine Elliott over duurzame schoolreizen. Zij mag vrijdag 19 april mee met de eerste groep leerlingen die naar Oostkapelle gaat met de bus, de groepen 5 en 6 van de Vlissingse school De Omnibus.

Tevoren legt een gastdocent van Connexxion in de klas uit hoe je een busreis plant en waar je rekening mee moet houden in het openbaar vervoer. Dan wordt de reis geboekt en gaan de kinderen met de gastdocent de bus in. Bij Terra Maris doen de kinderen een activiteit met een duurzaam thema, bijvoorbeeld over zwerfafval, plastic soep of windenergie.

De gemeente Vlissingen steekt 1300 euro in de proef.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement