Volledig scherm
ldm08/11/2018 - Vlissingen - opruimen afval in de wijk met wethouder Verhage © Lex De Meester

Vlissingse scholieren maken straten schoon met wethouder Els Verhage

VLISSINGEN - Leerlingen van Louise de Colignyschool, een aantal gehuld in zelfgefabriceerde afvalcapes, maakten donderdagmorgen een aantal straten rondom hun Vlissingse basisschool schoon.

Ter ere van de duurzaamheidsweken op school hielp wijkwethouder Els Verhage een handje mee. Verhage pakte met een grijper een plastic sluitclipje op en legde de scholieren uit dat vogels kunnen stikken als ze het clipje zouden oppikken als lekker hapje. De wethouder wil ‘de jeugd er bewust van te maken dat ze geen troep op straat moeten gooien’. De kinderen van Louise de Coligny leken die boodschap al in praktijk te brengen, want er lag niet echt veel afval in de straten rondom de school.

Bladeren

Het meeste afval in de straten van Paauwenburg bestaat momenteel uit gevallen bladeren. Leerlingen van alle klassen van Louise de Coligny zijn al weken bezig met duurzaamheid, energiegebruik, afvalscheiding en oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. De door Verhage gewenste bewustheid is mede daardoor al tot veel leerlingen doorgedrongen. Dat ze afval op school scheiden en kunst van afval maakten, hielp daaraan mee. 

Volledig scherm
Mauro (7) van groep 4 van de Louise de Colignyschool helpt wethouder Els Verhage met het verzamelen van kleine stukjes plastic afval in Paauwenburg. © Lex De Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement