Volledig scherm
Bas van den Tillaar. © Mechteld Jansen

Vlissingse raadsleden houden kruit droog voor debat begroting VRZ

VLISSINGEN - Of ze akkoord gaan met de gevraagde extra gemeentelijke bijdrage voor de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), lieten leden van de Vlissingse gemeenteraad nog niet weten donderdagavond tijdens een besloten deel van de vergadering. De begroting van de VRZ komt donderdag 17 november aan de orde. Tijdens een 'openbare Adviesraad, zoals het hoort', zei burgemeester Bas van den Tillaar vrijdag. Dat waarnemend algemeen directeur Elie van Strien donderdag in beslotenheid vragen over de, inmiddels aangepaste, begroting beantwoordde, was om raadsleden de vrijheid te geven alles te vragen wat ze wilden.

Die vrijheid werd overigens niet gebruikt om naar het rapport van voormalig Vlissings burgemeester Letty Demmers te vragen, meldde Van den Tillaar desgevraagd. "De bijeenkomst was puur bedoeld om over de begroting te praten."

De VRZ heeft de eerder gevraagde extra subsidie van 4,5 ton ingekrompen tot een bedrag van 246.000 euro. Dat bedrag is echt noodzakelijk om Zeeland veilig te houden, benadrukte Van Strien eerder ook al in Zierikzee.

Volledig scherm
Elie van Strien. © Freekje Groenemans